31e mars

2012-03-31 @ 14:04:40
Nu sitter jag och väntar på att min bror ska vakna så att vi kan börja meka. Det är härligt väder så det är perfekt för att greja med bilen. Min sambo håller på att bli galen av väntan haha. Han har ju bara sett bilen i garaget. För ett par dagar sedan när vi var hemma hos mamma, bilen står i deras garage för hos oss finns bara p-plats, så ville han provsitta haha! Det var nästan så att han blev sur för att jag inte hade nyckeln med så att han kunde kika på motorn.

Jag har kollat på nätet efter lite delar till bilen, men vi får ta en genomgång av den innan jag köper någonting. Sommardäck är ett måste dock. Har på urdubbade vinterdäck om jag inte minns fel. Främst blir det att fixa alla delar och däck så den går igenom besiktningen. Jag ska ha däck så att jag kan använda mina snobbringar till!

Det kliar i fingrarna när jag tänker på allt jag vill göra med den bilen. Jag har ju tittat på när min bror laga sin bil, så jag har alltid vetat att jag vill ha en bubbla. För ett år sedan försökte jag sälja den men det kändes inte rätt, det var absolut rätt beslut att behålla den!






29e mars

2012-03-29 @ 21:55:46
Idag har jag jobbat, jag är verkligen supertrött så det bli skönt att vara lite ledig ett par dagar. Det finns lite som ska göras. I möra ska vi göra rent akvariet och resten av lägenheten och på lördag ska vi byta delar på bilen. Ska bli skönt när den är i ordning.

Fick min deklaration idag, skönt att få tillbaka en slant! Det finns mycket nyttigt den kan gå till. Antagligen bildelar och sommardäck. Längtar till varma sommardagar och en tur i min lilla bil. har en vw bubbla 1300 limo. En riktig pärla! Dock är det lite större jobb på den men allt går att lösa. Sen är det kul att ha ett projekt och se ett resultat som man själv har åstadkommit.

26e mars

2012-03-26 @ 10:54:43
Idag ska jag dra med mig min sambo till stan. Ska tvinga honom köpa nya byxor haha! Det är inte varje dag jag och han går på stan tillsammans. Det ska bli mysigt. Det kliar verkligen i fingrarna på mig när jag ser alla våroutfits jag vill ha. Men det som väntar på något gott va? För mig ska det inte få bli vår riktigt än dock. Vill ju inte bli mer sjuk och är inte frisk än.

Jag väntar med förhoppning på deklarationen som aldrig kommer. Varför får jag alltid vänta tills de sista dagarna innan det ska bli min tur. Jag hoppas, och tror jag får en slant tillbaka. De ska jag spendera på att göra min bil fin!



25e mars

2012-03-25 @ 12:44:28
Ännu en härligt solig dag! Älskar det. Idag ska vi ta med hundarna till mamma, min moster ska dit och tar med sig sin hund. Våran hane älskar hennes tik. Det är en leonberger så det är en rolig syn med tanke på att vi har chihuahua!

Så jag ska spendera dagen i solen i mammas trädgård. Jag vill också ha en trådgård, det är så skönt att kliva ut på altanen och ha en egen tomt.

24e mars

2012-03-24 @ 17:58:46
Underbara sol! Nu är det vår för mig. Solen skiner, gatorna är sopade och vi har premiärgrillat. I morgon börjar ju sommartiden också. Jag hoppas det blir sol imorgon med, börjar bli frisk nu och är ju ledig i morgon så jag hoppas.
Vi ska käka grillat idag med! Väntar på att maten ska bli färdig. Min sambo och hans kompis lagar haha! Jag är jättetrött och kände att de klarar sig fint utan mig i köket. Jobbade natten till idag så jag har rätt att vara sliten.

Jag kommer jobba hela sommaren så jag sitter och drömmer mig bort på en utlandsresa. Kanske med min kusin och en med min sambo. Det vore störtskönt! Ligga på stranden i solen och inte behöva tänka på någonting. Ja tack! Min syster kallade mig för pepparkaka efter min och kompisarnas turkietresa i september. Jag har ruskigt lätt för att bli brun.





Det var första gången jag flög och jag var jättenervös! Som tur var gick det bra.



22e mars

2012-03-22 @ 09:47:59
Det var meningen att jag skulle vara pigg och glad idag. Det var meningen att jag skulle jobba idag. Det var meningen att jag skulle vara frisk. . .

Igår var jag helt frisk och kunde äta och orkade vara ute, vi tog med pappa hem och åt tacos och såg vårat kära Färjestad gå vidare till semin. Hv är ute! Det var en riktigt bra match.

Men idag vaknar jag med feber. Satan! Jag såg verkligen fram emot att jobba. Att ha en bra vardag och komma hem lagom trött efter en arbetsdag. Jag kan bara hoppas det också går snabbt över. Nu har jag på kort tid varit förkyld, haft magsjukan och nu feber. Självklart måste jag tycka lite synd om mig själv! Ser alla sitta ute i top och solbrillor. Själv har jag gått med höstjacka och halsduk för att inte bli sjuk. Lyckat haha!

21e mars

2012-03-21 @ 09:22:38
Självklart är det för bra för att vara sant. Magsjukan! Usch vad jag har kännt mig snuskig ett par dagar nu. Orkade inte resa mig ur sängen på nästan hela dagen i måndags. Idag mår jag mycket bättre! Bäst att det håller i sig för i morgon ska jag jobba och vi ska på lägenhetsvisning innan söndag också! Så kul! Det börjar hända saker igen.

Tyvärr åt det sämmre också, vi har en väldigt otrevlig granne och min sambo fick även han ta del av en stor portion av det i söndags. Svin! Jaja, det händer i alla fall saker när vi gör något åt det. Fult att tala om att det är vi som är problemet, men sedan inte ens kuna tala om vad vi har gjort, för det vet personen tydligen inte.

Idag ska jag sitta på soffan heeela dagen! Jag skippar både bugg och hockey ikväll. Kanske att vi köper hem matchen, vinner vi idag (självklart) så är vi vidare till semin och HV71 får ta tidig sommar. Vore inte helt fel! Go Färjestad!

16e mars

2012-03-16 @ 10:36:18
Äntligen har min förkylning brutit ut! Jag har gått halva vintern och kännt mig småsjuk så det känns för en gångs skull bra att bli sjuk. Hellre att man blir av med skiten än att gå och vänta och känna sig halvkrasslig. Nu är jag ju inte så sjuk som det kanske låter då hehe, men det är bara ett plus i kanten.

Idag är jag ledig så jag ska bara ta hand om mig själv. Äta gott, det är ju fredag (!), ta mysiga promenader med hundarna och min sambo och bara slappa. Det kanske, borde bli, ett pass på träningsmaskinen med. Jag inbillar mig att den ska vara bra mot min rygg, som för övrigt gör riktigt ont idag.

Jag ska börja med träningsmaskinen och en dusch. Sen blir det slappa framför en film, talade om för min sambo att vi behöver städa, men han tycker jag ska vila ryggen. Vi får väl se.


11e mars

2012-03-11 @ 11:23:54
Idag är det en "dagen efter" - dag. Men jag kan inte påstå att jag känner av det. Skönt. Två kompisar firade gemensam födelsedag igår och det blev en lyckad kväll med både nytt och "gammalt" folk. Jag vaknade redan vid tio idag. Det är konstigt det där hur folk kan sova till, kanske, klockan två efter en utekväll. Jag sover som längst till tolv och är inte det minsta trött. Då har ju inte hela dagen gått förlorad i alla fall.

Nu ska det bli frukost, är hungrig som satan, sen blir det en promenad i det fina, eller ja, halvfina vädret för att hämta hundarna. De har sovit hos mor så det går ingen nöd på dem de små liven. Resten av dagen får nog bli en lugn dag. Behöver städa sovrummet, men det kan jag göra en annan dag!










9e mars

2012-03-09 @ 21:09:25
Jag har äntligen fått ordning på mina papper som ska skickas. Tänk att det ska ta sådan tid att få ordning på saker som är viktiga. De blir stoppade i brevlådan i morgon. Skönt, då har man i alla fall gjort vad man kan.

Min syster kom idag och hjälpte mig färga håret, det blev mörkare än jag trodde och trotts tre förpackningar (!) så blev det ändå flammigt. Det känns tråkigt men jag får väl fylla i så småningom. Men det är skönt med lite förnyelse. Sen har vi städat lägenheten idag och jag menar storstädat. Och bytt vatten och gjort lite renare i akvariet. Det är så skönt när allt är gjort för det känns så mycket fräschare, speciellt i badrummet.

Min sambo har en kompis över så jag fredagsmys i soffan. Jordnötsringar, hallonsoda och en av hundarna. Det kan jag inte klaga på.



Domedagen

2012-03-08 @ 20:03:48
Då var mötet för dagen avklarat. Det är ett riktigt uppvaknande och den domen som jag har väntat på att höra sedan i maj. Att det kommer att drabba i stort sett alla vikarier i Karlstads kommun hade jag dessvärre inte trott. Om allting har en mening så var det på grund utav detta som vi inte skulle ha lägenheten vi tittade på i tisdags.

Jag måste nu göra alla, precis som många andra, för att hitta ett fast jobb. Om det är så enkelt som de på arbetsförmedlingen säger så borde jag ju ha det garanterar efter sommaren. Vi får väl se.

8e mars

2012-03-08 @ 11:43:42
Jag har spenderat hela morgonen och förmiddagen till att leta lägenheter! Någonstans måste det finnas någon som passar våra behov. Det är så frustrerande när man tror att man har hittat den perfekta lägenheten och så rycks den ur handen på en. Trisst.

Men det är långt kvar till sommaren, jag menar, det snöar ju igen! Som grannen sa så har det kommet ungefär en decimeter. Det är ändå bara i början av mars så jag tycker det är helt okej. Jag gillar snön, det är bara blasket som följelse som är det jobbiga. Hanhunden tyckte det var roligt med snö, han fick ryck och skulle bara busa, tiken som är en liten mes tyckte inte alls om den haha. Hon brukar vänta tills man har gått i snön så kliver hon bakom i fotspåren! Hon är inte dum hon.

Jag ska ta en paus från lägenhetsletandet och börja vika en del kläder från berget med rentvätt. Blir lite enklare att hitta vad man letar efter om kläderna ligger på sin plats. I eftermiddag blir det möte med jobbet. Det ska bli en del ändringar för oss vikarier inom vården och det ska bli spännande att se vad det inebär för min del. Älskar mitt jobb och vill inget hellre än att få jobba kvar där. Men som det sägs, "den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge". Jag hoppas att det stämmer, för just nu är det en väldig massa väntan.



7e mars

2012-03-07 @ 22:42:31
Idag var vi på en andra visning på lägenhet i Karlstad. Den första lägenheten vi tittade på hade passat oss så bra, vi stortrivdes på visningen. Tyvärr hade det hyresbolaget sådana strikta regler så vi får inte hyra av dem. De villa att vi, efter betald hyra ska ha ett visst antal kronor kvar, per person. En summa som inte vi har idag. Jag tycker att det är min ensak om jag har fem kronor kvar efter betald hyra eller femton tusen, men självklart kan jag förstå deras val. Det ger dem en säkerhet av att få betalt varje månad.

Den andra lägenheten vi tittade på kände jag att det inte var någonting för mig. Det var inga fel på lägenheten och tapeter är lätta att byta. Men det känndes inte rätt och magkänslan ska man lyssna på. Vi vill försöka flytta innan sommaren men vi får se hur det blir med den saken. Bara för at tdet inte går åt det hållet vi vill från början, betyder det inte att det aldrig kommer att göra det. Man får hålla lågan uppe och verkligen tro på att det kommer att bli bra. Med god inställning kommer man långt.

Jag ska snart ta natten. Det har varit en lång dag med telefonsamtal, sökande efter lägenheter, visning och bugg. För ett år sedan tog jag upp buggträningen igen och fick med mig min syster. Det är riktigt kul och otroligt bra motion. Det är verkligen träning för hela kroppen!

Nu ska det bli en kvällspromenad med hundarna i snön. Det känns galet att det snöar igen, samtidigt är det lite mysigt. Det är ju ändå bara mars.

Besserwisser

2012-03-06 @ 11:04:53
Besserwisser.

Det kommer alltid vara ett ord som ligger illa på tungan för mig. Att människor är så säkra på att de har rätt i allt så att de spottar på andras åsikter utan den minsta tvekan. "Döm inte boken efter utsidan" är ett lika säkert kort som "tro inte på allt du läser och hör". Att en människa kan komma med pikar samtidigt som personen talar om att man har rätt till sitt eget tycke i samma fråga visar bara att denne inget vet själv. Att definiera sig själv i en fråga samtidigt som att dra ned en annan i samma är så mycket dubbelmoral det kan bli.

I dagens sammhälle kan man inte förlita sig på fakta från en bit papper, du måste själv ge dig ut i sammhället för att få en bild av verkligheten.

4/3

2012-03-04 @ 18:03:44
Efter en vecka fylld av fart, både på jobbfronten och av aktiviteter, sitter jag i soffan och lyssnar på The Baseballs på spotify. Jag känner mig så där skönt avslappnad som man gör när man känner att man har gjort nytta. I morgon har jag ju mer att göra. En massa samtal att ringa bugg på kvällen och någon gång under dagen ska vi klämma in oss på en visning. Vi har tröttnat på den lilla plats vi bor på och vill flytta in till staden, i detta fall Karlstad.

Vi har en visning planerad i morgon, på valfri tid och vi har en på tisdag. Jag väntar även på svar om ytterliggare två lägenheter som vi är intresserade av. Eftersom vi är så anlägna om att flytta så gäller det att ligga i och verkligen visa intresse. Jag går i stort sett bara runt och väntar på att der ska bli måndag!

RSS 2.0