Renoveringen fortsätter!

2012-07-26 @ 23:52:27
I morgon ska vi fortsätta meka på bilen. Förhoppningsvis blir det sista färdigt i morgon/ i helgen. Det vore otroligt härligt!
 
 
Längtar efter att få sitta bakom ratten en solig kväll, bara köra omkring och bara njuta!

Ännu en besvikelse. . .

2012-07-26 @ 20:14:14
Alla dagar är inte dans på rosor. Igår gjorde något mig både ledsen och besviken. "Jag ska kompensera dig till helgen" får jag förklarat. Idag blev jag åter igen ledsen och besviken.

Det tycks som att var gång jag försöker göra någonting roligt och få umgås, slutar det alltid med besvikelse. Jag har så ställt in helgens "kompensation". Hädanefter ska jag inte erbjuda någonting, vill jag göra något, får jag göra det själv. . .

Gammelvala

2012-07-25 @ 22:32:00
Idag var det veterandag på Gammelvala, så naturligtvis var jag tvungen att åka! Jag har ju själv en veteranbil. En bubbla 1300 LIM från 69e. Det är den vi mekar med och har gjort nu ett tag. Den har i princip stått still i de tre åren som jag haft den. Vi startade den för första gången i år i söndags och hon startade på tredje försöket. Idag startade hon på första!
 
Det går verkligen framåt fast det tar mycket tid och pengar. Men det har gått så mycket fortare än vad vi trodde. Vi har bytt alla bromsbackar, alla stötdämpare, bromsrör och bromscylinder vänster bak. Det är verkligen inte bara att! Som det såg ut har inte stötdämparna blivit bytta på många många år, inte de andra delarna heller. Det satt som berget och jag som är klen, fick titta på. Sambos systers killa och sambos pappa har gjort grovjobbet. De är guld värda!
 
Eventuellt blir det sista fixat till veckan, det sista för att den ska gå genom besiktningen (vilket den förhoppningsvis gör!). Det ska krängas däck, svetsas, ljusen ska ställas in och vindrutespolaren ska fixas. Efter det är det bara "snyggdetaljer" kvar. Nya mattor, klädsel och den ska lackas om.
 
Det var verkligen kul att se alla veteranerna på Gammelvala, speciellt bubblorna såklart, jag blev otroligt inspirerad. Jag hoppas kunna ha min lika fin som de var till nästa år!

22e juli

2012-07-22 @ 21:58:49
Oj vad dagarna går! Jag har så mycket på listan att jag inte hinner med allt. Men nu börjar jag få ordning på saker och ting. Det flyter på på jobbet, hemma och med bilen. Till veckan ska jag ställa på bilen, som varit avställd i säkert två år! Det känns så underbart att allt jobb har belönat sig. Jag har fått sådan underbar hjälp med min pärla! När den gått genom besiktningen, vilket den förr eller senare kommer att göra (!), ska det finjusteras pö om pö. Huvudsaken kommer vara att jag kan köra den. Utseendet kommer att ta tid, men det är bara ett plus när det är klart.
 
 

10e Juli

2012-07-10 @ 17:25:06
Blogg.se har gjort om bloggsidan, vi får väl se men de ska väl inte ta så lång tid att lära sig!
 
Jag kan nästan påstå att jag är frisk nu. Förkyld fortfarande men de är väl inte att vara sjuk. Känns som att var och varannan är förkyld jämt men men. I morgon är det jobb igen! Ska bli skönt att få ordning på vardagen men jag känner mig så stressad. Jag fyller år på torsdag och i morgon jobbar jag dygn. Så det blir inget storbak utan mest köpt fika! Men det ska ju städas också!
 
Projektet med min bil och börjat nu ordentligt också! Så underbart och det ska bli så otroligt kul att meka med bilen. Jag ligger gärna på backen och är inte rädd för att bli skitig under mina oftast omålade naglar. Jag ska fota "resan" så får vi se. Det dyker nog upp en och annan bild här så småningom. Längtar till på fredag då vi ska dra igång!

Sjuk igen!

2012-07-07 @ 18:47:24
Jag hann inte jobba ett helt arbetspass förrens jag blev sjuk igen! Jag fick sådan feberfrossa på jobbet att det var otroligt jobbigt. Min bror hämtade mig när jag slutade och sedan dess har jag i stort sett sovit på soffan. Iprenen har gjort/ gör sin verkan och jag orkar sitta upp och gå lite. Men jag svettas som jag vet inte vad! Jag hoppas det går över snabbt och att det håller sig undan sedan!

Nu ska jag fortsätta vila, datorn är inte min bästa vän när jag är sjuk (inte annars heller iof!).

Sommarofräch

2012-07-05 @ 21:47:31
Jag har sagt i flera veckor nu att jag behöver klippa håret. Men ändå skiter jag i det, sätter upp håret i en bulle eller i en fläta och väntar ett par veckor till! Kanske borde jag ta tag i det nu. Men jag vet inte vad jag vill ha för frissa. Att det ska vara så omständigt då. Jaja, jag får väl vänta ytterliggare en stund innan jag gör någonting som jag kanske får ångra.

Jag känner mig riktigt ofräch, men sen är jag inte ledig så ofta och på jobbet är det alltid lättast med uppsatt hår. Speciellt nu när det är så långt. Jag får kika runt lite och se om jag hittar något snyggt och hoppas på att det passar mig med!

5e juli

2012-07-05 @ 11:59:07
Mår bättre än vad jag gjort på ett par dagar. I morgon ska det bli skönt att jobba igen! Näsan rinner som en flod och halsen kliar men för övrigt är det bra.

Jag sitter mer eller mindre och väntar på att sambo ska vakna så att vi kan gå ut i solen ♥ Väntar även på att han ska vakna så jag kan ta en dusch! Vill ju inte väcka honom, han jobbar nätter.

Jaja, jag börjar bli hungrig, har inte käkat frukost än och sen har jag lite papper som ska fixas och det behöver städas. Lika bra att göra det nu så vi kan ta oss ut i solen när han vaknar!


4e juli

2012-07-04 @ 12:13:06
Idag är det syrrans födelsedag! Det är även min kompis födelsedag, hon är tyvärr inte hemma för att firas. Jag hoppas att jag känner mig lite bättre sen så att det får plats en bit tårta i magen. Jag som är en sådan gottegris, speciellt till bakverk, vill ju inte gå miste om det! Det är i och för sig bara åtta dagar kvar tills jag själv fyller åt. Men det är en annan sak.

Jag mår inte helt bra idag heller, jättehängig och hostig. Usch! Hoppas att det snart ger med sig. Det är ju för övrigt USA:s nationaldag idag också, men det är ingenting som jag lägger stor vikt på. Ungefär lika mycket som Sveriges som är morfars födelsedag.

Min sambo frågar hela tiden vad jag önskar mig, men inte förrän nu har jag skymtat lite roliga saker! Jag vill ha den nya trådlösa plattången som är gasdriven från BaByliss, ett stativ till min Canon. Sedan är skönhetsprodukter och smink aldrig helt fel, men det vågar jag inte låta någon annan köpa åt mig!

Tappade för övrigt datorn i golvet idag (!) men den fungerar som vanligt tur nog. Kanske borde jag föra över allt av värde, bilder, musik, dokument mm, till sambos externa hårddisk. Kan vara att fundera på!

Dog whisperer

2012-07-03 @ 21:47:30
Sitter och tittar på Cesar Milan och hans magi. Han en en stor inspirationskälla, så otroligt duktig. Det får mig att tänka på mina hundar. Vi har precis gått en hundkurs med dem båda, dels för att Rasta ska få träffa andra hundar och använda sitt intellekt. Även för att Mirella är rädd för andra hundar (förutom Rasta). De och vi har fått vidga vår syn och det har varit både lärorikt och roligt.

Vi har övat allt från inkallning till tricks och det har varit nyttigt. Vi har tränat sådant som de en gång har lärt sig, men som man sedan sällan använder. Instruktören var en så otroligt härlig kvinna och det gjorde att det blev mer och mer roligt. Även hundarna tyckte det var kul. Det märktes när man kom dit. De sökte kontakt och ville visa att de kan. De insöp en massa nytt och ville lära, lära. Det var ibland svårt att visa dem vad de skulle göra på ett sätt som de förstod. Även mitt tålamod att utökats. Vilket alltid är bra!

Just nu övar vi på tre olika tricks. Titta höger, piruett och rulla runt. Jag har försökt lära dem rulla runt förut, men de har inte förstått mig. Jag har lärt mig hur jag ska lära hundarna nya tricks och jag ser fram emot att lära dem fler!



Kursen har stärkt banden mellan oss och hundarna. Den har varit jättenyttig och jätterolig! Jag ska försöka fixa bevis på när de har lärt sig de tre ovan nämnda tricken. Men  det får bli när de verkligen sitter! Jag tycker att alla borde prova någon form av träning eller övningar med sina hundar!

Sjuk

2012-07-03 @ 15:44:55
Jag skulle egentligen ha jobbat eftermiddag idag, men jag har fått feber. Jag sov till typ tolv och kände mig jätte hängig när jag klev upp, efter promenaden med hundarna mådde jag ännu sämre. Det känns så surt med tanke på att jag har tre jobbdagar och sedan är jag ledig helgen. Nu har jag fått sjukanmäla mig och ligger på soffan. Jag orkar inte göra någonting så tvn är avstängd. Mitt huvud känns jättetungt!

Sen så skulle jag åka förbi hos min syster på torsdag efter jobbet och fira henne i efterskott, hon fyller i morgon. Jag hoppas detta inte blir så långvarigt, jag hatar att bara gå hemma och eftersom jag gillar mitt jobb känns det ännu mer surt. Jaja, jag ska kurera mig och förhoppningsvis är jag snart på benen!

Juli

2012-07-01 @ 22:14:55
Helgen, eller ja dygnet, i Höljes blev både blött och varmt. Vi hade en riktigt bra helg bland folkmassan. Första dagen regnade det och vi blev ruskigt blöta. Jag och sambon och bror gick från banan tillbaka till husvagnen, det tog inte så lång tid innan resten kom tillbaka heller. Vi satt i förtältet och spelade kort, umgicks och drack. Det tittade in en norrman som blev befarad över att ingen av killarna som var där då ville ha öl haha. Vi åt god mat, grillat, och på kvällen spelade Top Cats. De spelade bara i en timme, otroligt dåligt måste jag säga!

Andra dagen var det bra väder, det gick att gå i kortbyxor och linne. Gött som bara den! Vi satt ute under solen och käkade, spelade fotboll och slappade. Det var jättefint väder när jag och sambon åkte hem på kvällen. Vi åkte en dag tidigare hem på grund utav jobb. Men ett dygn är bättre än inget!



Det var mest sambon som körde i helgen. Men jag körde halva vägen dit.


RSS 2.0