Är det verkligen fint att dricka vin?

2013-10-23 @ 23:12:42
Jag har aldrig tyckt om vin, men jag har alltid tyckt att det ser fint och härligt ut! Samtidigt kan jag väl inte säga att jag aldrig har tyckt om det för jag har inte smakat på så många sorter. Jag och min nyss fylda 20 åriga kusin, disskuterade detta härromdagen. Kanske är det dags att lära sig dricka vin, för det är väl någonting man lär sig eller? Vi har i allafall bestämmt oss för att ge det ett par chanser. Så jag ska köpa två sorters vin i morgon tänkte jag så får alla vinkvällar som kommer under hösten visa om jag tycker om det eller inte.
 
Eller är det helt enkelt en sak som man lär sig?

Vaken ännu

2013-10-22 @ 23:43:28
Fan vad jag är trött på de här! Jag har vart trött hela dagen så jag gick och lade mig tidigt, 21.15. Men inte kan jag sova för det! Jag blir ju helt förstörd av denna sömnbrist!
 
Jag vill inte behöva trycka i mig massa piller för att kunna sova. Men om det är enda sättet så hara jag inget annat val. Detta funkar inte längre!

Känner mig som 70+

2013-10-22 @ 18:49:28
Idag hade jag sovmorgon, men vaknade skittrött rent ut sagt! Fy! Det spöregnade dessutom ute och mina skor och gummistövlar är trasiga. Jippi! Men väl ute trots regn o blåst, var de en riktigt härlig promenad. Fick åka bil till stan med en kompis, så vi passade på att ta en fika innan jag knallade till communicare.
 
Mötte upp kompisen efteråt för fler äventyr! Skönt att göra något annat ibland än att bara åka raka vägen dit man ska. Jag var fortfarande i stan när sambon slutade jobba, så jag åkte bil hem också! Lyx haha. Dock har jag vart så trött hela dagen, nu skulle jag kunna somna i soffan. NU! Klockan är inte ens sju. Jaja, så kan de väl vara ibland. Vi åt en supergod middag (min mat såklart, alltid god) och jag skippade buggen idag eftersom jag är så trött. Jag får ta igen det i morgon!
 
Nu ska jag gotta mig med choklad framför tvn. Slöa och förhoppningsvis somna tidigt! Känner mig som 70+ hehe.

Myshelg!

2013-10-21 @ 15:05:18
Sambon och jag firade fyra år tillsammans i lördags. Det firade vi med en helg borta, bodde på hotell, åt hotellfrukost och bara njöt av varandras sällskap. Gick runt i staden och beundrade omgivningen, gick i varje galleria som fanns och åt otroligt god mat
 
Det kändes lite tråkigt att åka tillbaka hem igår, men skönt att komma tillbaka till vardagen. Även om man har en bra vardag, är det härligt att få åka någon annanstans ibland ♥
 
 

Självförtroendeboost

2013-10-18 @ 14:58:03
Jag är så nöjd med min dags prestation! Jag lyckades kanon på träningsintervjun och fick bara massa positiv kritik. Wow, det känns superbra! Speciellt när man inte tror så mycket på sig själv. Nu vet jag hur jag skulle lägga upp och planera inför en riktig intervju och hur jag ska utveckla vissa svar. Det där var en riktig boost!
 
Jag var på plats ungefär en timme innan det skulle vara min tur, men jag fick börja ha min intervju en halvtimme tidigare. Jag älskar när saker sker snabbt och man får ett överraskande besked om att "NU kör vi"! Det sparar såå mycket nervositet och möjlighet till att man ska låta som en maskin som läser från papper. Jag lyckades få med mycket av min personlighet och visa att jag har klara mål med det "arbete" jag sökt.
 
Nu har jag precis kommit hem, pussat på vovvarna och sen ätit choklad. Nu ska jag slappa en stund, sen packa inför min och sambons weekend borta. Mys!

Ruskig höstdag!

2013-10-17 @ 22:59:05
Det har vart blött och regnat heela dagen. Mina nya skor läcker in vatten och gummistövlarna är trasiga. Vilken perfekt dag! Inte. Det blev en otroligt seg dag, jag har iallafall gjort det jag skulle. Undrar om jag förbereda mig mer inför träningsintervjun i morgon. Det återstår att se. Jag bestämde mig faktiskt för att åka en timme tidigare till stan, eftersom de håller på med vägarbeten så vill jag inte komma linspringandes fem minuter innan det är min tur.
 
Men jag är väl van att vänta så vad gör det. I morgon ska sambon och jag på äventyr. VI ska åka bort över helgen och rå om varandra! Det ska bli väldigt mysigt. Vi firar fyra år på lördag och hittills har alla årsdagar tidigare inte kunnat bli firade. Så nu såg vi till att ha det ordnat tidigt. Längtar tills i morgon kväll!
 
Nu ska jag göra som de flesta och gå och sova. Hoppas de slutar regna under natten, snöade faktiskt lite också (!), och att det är frost och lite kyligare i morgon. Det är så fint så min dag skulle inte kunna börja bättre. Och där drömmer jag mig bort igen! Bäst att sova nu!

Intervjuträning

2013-10-17 @ 15:44:20
Jag sitter och tränar inför en påhittad intervju som vi ska göra på communicare i morgon. Måste säga att det är ju görsvårt! man får verkligen rannsaka sig själv och det är ja ´g inte bra på. Men antar att det är därför vi gör detta. Jag tänker på vad vi har gått igenom som man inte ska göra och som man ska göra. Funderar lite på klädsel och hur jag ska presentera mig. Jag har iallafall valt vilket sorts jobb jag söker inom det påhittade företaget. Sen har jag försökt komma på eventuella frågor jag kan komma att få och hur jag ska svara på dem. Självklart ska det inte låta för påläst, men jag vill ändå ha en lite klar bild på vad jag faktiskt tycker och tänker. Då är detta ett jättebra sätt att öva.
 
Men jag är mest rädd för att jag ska tappa bort mig eller stamma eller säga öööh. Sen att man tänker på sitt kroppsspråk. Se inte ut som en slafs helt enkelt! Jag brukar bli väldigt formell under sådana här tillfällen så någonting jag måste försöka få med är att vara lite personlig. Visa lite av mig själv. Men inte på ett dåligt sätt. Oj så mycket att tänka på!
 
Jag måste också försöka att inte tänka för mycket på det hela så att det blir överdramatiserat och konstlat. Lagom är bäst eller? Det är ju ändå Sverige, ett land där du ska visa upp dig själv. Nu har jag ju fått mig en paus, jag ska väl läsa lite mer och fundera kring allt mer lite senare. Jag tror inte på att sitta och mala. Halva saken i intervjuer tror jag är spontaniteten. De som intervjuar märker om någonting är påläst eller om det är spontana men eftertänkta svar de får. Ska bli spännande med feedbacken när intervjun är färdig!

Härlig dag!

2013-10-16 @ 22:32:26
Vilken härlig dag! Fick sovmorgon och sov riktigt gott, hade en superbra dag på jobbet, skrattade massor (övertrött som jag var) med syrran och hennes kille. Sen var de dans och de är ju alltid roligt! Fler sådana dagar!
 
Nog för att de senaste dagarna har vart riktigt bra! Nu känner jag mig väldigt avslappnad och lugn. Jag ska ingenstans i morgon så sovmorgonen ska bli skön! Sen ska jag förbereda mig mer inför träningsintervjun jag ska ha på fredag. Det ska städas och packas inför helgen. Jag känner på mig redan nu att morgondagen kommer bli kanon! Å ibland bara ääälskar jag när man är på så här gott humör! 

Fortfarande ingen morgonmänniska...

2013-10-15 @ 06:42:32
Morgon nummer två med att kliva upp klockan sex. Jag är såå mör på morgonen, och jag menar inte som en köttbit! I vanliga fall brukar ja sova länge och gott men förhoppningsvis har dessa tidiga mornar med sig något bra i slutändan. Igår var jag trött nästan hela dagen, men jag fick mycket nyttigt gjort känns det som. Jag gick mer än mina 10 000 steg. Vilken inte är vanligt en dag mär man sitter hemma. Motivationen spirar igen! 
 
Nu ska jag äta frukost och fixa naglarna, sen är det bara att ge sig ut på en ny dag!

Live. Laugh. Love

2013-10-12 @ 23:45:00
Det är ditt liv, lev det som du vill.
Det är din framtid.
Vill du spendera den på att hata andra,
eller vill du spendera den på att älska dig själv.
 
Det är lätt att ställa upp för andra.
men är det lätt att ställa upp för sig själv.
När gjorde du senast någon annan en tjänst,
när gjorde du senast dig sjäv en tjänst.
 
Du är inte självisk för att du gör någonting du vill.
Det är ditt liv.
Lev det.
 
Live every moment
 
Laugh every day
 
Love beyond words
 

När jag var fjorton år, var jag helt olik de andra fjortonåringarna i skolan

2013-10-12 @ 23:14:16
När jag var fjorton år genomgick jag en massiv operation. Jag fick en tumör bortopererad ur huvudet. Idag är det väldigt sällan som jag tänker på detta, men ju närmare årsdagen jag kommer, desto mer tänker jag på det. Jag orkar inte ge en full utsaga på hur allt gick till idag, men det kommer nog framöver.
 
Jag tror, eller vill tro, att när man har gått igenom sådana saker har allt mer betydelse. Man får en annan syn på saker och ting. Stora händelser har den funktionen på mig iallafall. Jag var inte beredd på att min reaktion efter operationen skulle vara så stor som den var. Men det var ju då som jag insåg vad jag hade gått igenom och det var då som jag märkte av följderna. Många år har jag våndats utav mitt stora fula ärr och det bristande luktsinne jag hade. Idag är luktsinnet nästan helt återställt. Men parfymbutiker undviker jag gärna. Det blir för rörigt, dofterna blandar ut sig och jag allt luktar likadant. Ärret sitter där det sitter, vissa frisyrer kommer jag aldrig kunna ha, men jag är nöjd över min tjocka man som täcker det mesta.
 
Nästa månad är det tio år sedan jag opererade mig! Tio år!! Sjukt. Men det kommer alltid att påverka mig. Men idag på ett helt annat sätt än under tidigare år.

Lördag

2013-10-12 @ 18:27:13
Ytterligare en lördag nästan till ända. Idag har jag helt ärligt BARA slappat! Är lite trött för jag har sovit halvtaskigt två nätter i rad, men de blir nog bättre. Sambon har killkompisar här över helgen, så här kryllar av killar! De flesta av hans kompisar är riktigt trevliga! Man kan inte gilla alla och han har faktiskt kompisar som jag har svårt för och som jag faktiskt inte alls tycker om. Men de är väl lika från hans håll. Vad gör de, så länge man kan vara hövlig så.
 
En av sambons kompisar han också en liten hund, den enda hund som Mirella älskar (förutom Rasta självklart). De är otroligt fina kompisar och Mirella blir glad varje gång hon träffar henne. Annars är hon ju rädd för i stort sätt all hundar. Stora som små.
 
Kvällen lär bli superlugn, skönt faktiskt! Det är ju ändå lördag och killen o jag ska iväg de två helger som kommer. Så en lugn hemmahelg är inte fel!

Ett par stressiga dagar

2013-10-10 @ 18:30:29
Det har vart stressigt ett par dagar nu, men värst var det igår. Skulle verkligen vara överallt och inte hadr jag mycket tid att röra mig på heller. Fy vilken dag!
 
Men den slutade i alla fall bra. Fyllde i tatueringen och om de gjorde ondare idag! Men nu är den ordentligt inpräglad! Skönt. Den är verkligen en påminnelse om att leva varje dag till fullo och lita på sig själv. Gör saker för den egen skull! 
 
Kvällen avslutades med bugg och god sömn! Dock så är sambon sjuk, han är piggare nu men hade 40 graders feber igår. Skönt att det går fort över! Nu ska vi fortsätta städa för i helgen kommer det krylla av killar i lägenheten!

Tisdag

2013-10-08 @ 11:01:29
Trots gårdagens händelser slutade dagen riktigt bra. Jag lyckades komma hem med tre par nya skor, en svart långkjol och två toppar. Ska försöka visa sen! Får inte glömma hårfärgen så klart! Nu baske mig ska håret bli ljust! 
 
Nu borde jag och hundarna kliva upp. De sover som riktiga grisar haha! Jag har hunnit duscha, så frukost och en promenad ska bli skönt. Verkar vara lite dassigt väder ute bara. En riktig höstdag! 

Regler är till för att brytas?

2013-10-07 @ 22:21:10
Jag fattar inte var vissa har fått sitt körkort ifrån. Speciellt inte yrkeschaufförer! Nu drar jag inte alla över en kam, men vissa beter sig som fan i trafiken och riskerar sina resenärers och andras liv. Idag var vi på väg att krocka med en buss som på 90väg svängde rakt ut i vårt körfält för att ta in på en mindre väg. Sambon var  tvungen att tvärnita för idioten till busschaufför stannade sedan rakt över vårt körfält. När vi andats lite skulle vi köra om den, då kom en annan buss från den väg första bussen skulle in på, och kör rakt ut framför oss! Vad är det för fel på folk!
 
Jag blev så pissed off. Det första jag gjorde var att kontakta värmlandstrafik för att tala om händelsen. Jag fick till svar att de skulle ta det vidare, och det hoppas jag verkligen de gör. Detta är inte okej! Hade vi inte hunnit bromsa hade jag inte suttit här nu. Jag tycker att fler borde ställa sig upp och säga ifrån när en yrkeschaufför beter sig olämpligt i trafiken. Detta är inte det första jag vart med om. Trafikregler kan rädda liv, och jag vill absolut inte bli av med livet för en jäkel i trafiken.

Ensam är stark

2013-10-06 @ 23:10:00
Ett uttryck som jag trodde mycket på när jag var yngre. Kanske var det för att jag oftast var ensam. Under hela min uppväxt. Jag var inte som alla andra, jag brydde mig inte om killar, kläder eller smink. Jag brydde mig inte om allas yttre. Jag brydde mig om deras inre. Jag var inte lika mycket värd som alla andra på skolan. Jag fick många år senare veta, att jag var tönten, någonting som jag inte visst om då.
 
Men vilka var de att döma mig. De kände mig inte. De visst inte vad jag gick igenom i min tysthet. De visste ingenting.
 
Jag vet inte om jag idag tycker att ensam är stark, men då var jag det. Jag tycker att jag klarade mig hyfsat men jag hade turen att de senare året i högstadiet få en vän som kom att betyda något så oerhört mycket för mig. Hon brydde sig inte om hur jag såg ut, hon lärde känna mig, den jag var. Hon visade mig att jag inte alls var så betydelselös som jag så länge känt mig.
 
Ni som såg mig som tönten. Fråga mig vad jag gick igenom varje dag. Vad jag fick utstå och vad jag tyckte om mig själv. Jag ansåg min inte vara värd någonting. Hur hade ni levt i mitt ställe? Hade ni orkat, hade ni orkat. Jag vet att jag var stark. Annars hade jag aldrig stått ut, aldrig vart den människan jag är idag. Den som känner medlidande till de mindre lyckligt lottade. Den som känner medlidande till alla ni, som inte kan se saker ur annan synvinkel än er egen. Den som kan förstå, att det ligger en tanke bakom varje handling.
 
Medan ni fyllde era dagar med att tala om hur värdelös eller ful någon var. Spenderade jag mina dagar, med att försöka få människor att känna sig vackra.
 
Alla är inte starka ensamma. Några få är lyckligt lottade. Jag ser mig som en utav dem.

Ingen fotoblogg här inte!

2013-10-06 @ 22:24:31
Detta lär aldrig bli en blogg fylld av bilder. Jag har en bra CANON och bra kamera på mobilen. Men det lär inte bli mycket bilder på mig. Helt ärligt hatar jag att ta foto på mig själv. Kan ta flera stycken men et slutar med att jag raderar alla. Jag fastnar verkligen inte på foto! Har aldrig gjort och kommer mest troligt aldrig att göra!
 
Sen är det mycket troligt för att jag inte är helt nöjd över mitt utseende som gör att jag inte vill lägga upp en massa bilder på mig själv. Inte direkt motiverande! Men vem vet, de kanske ändras.

Lördag morgon

2013-10-05 @ 10:30:57
Det blev ingen sovmorgon för mig inte. Nu har jag vart vaken kanske två timmar. Inte för att jag klagar. Jag är verkligen utvilad och det är en skön känsla. Vovvarna fick komma upp i sängen och där däckade de haha! Inga tidiga mornar här inte om man inte behöver. Sambon ligger brevid och snarkar.  Han frågade mig halvvaken vad jag gör och vad klockan är, sen snarkade han igen. Skönt för honom att få sova och inte behöva kliva upp 6.00.
 
Regnet smattrar lätt på rutorna och jag har fortfarande inte köpt mig em regnjacka. Bra gjort där! Jag har i alla fall sett till att hundarna har en varsin. Mirella som är så liten kan ha sin sen förra året men Rasta som har haft en väldigt snäv har vuxit ur sin. Men de kan va för att han är liiiite tjockis haha!! Sambon skulle nog inte ta på sig en om han så fick en slant.
 
Nu blir de nog att slappa en stuns till. Sen kanske se om jag får fart på sambon. Här ska städas!

Älskar att laga mat

2013-10-04 @ 16:34:32
De senaste dagarna har jag sett så många matlagningsprogram som går att se! Jag är otroligt kräsen, men jag tycket de är riktigt kul att laga mat. Sen måste jag ju erkänna att jag är grym på det! Sambon älskar min mat och tur är väl de haha! 
 
Jag blir så sugen på att laga mat när jag ser alla program. Jag tycker främst om att laga kyckling, det finns så mycket man kan göra med det. Men min och sambons yttersta favorit är nog min currykyckling. Mums! Tycker personligen att man går miste om så mycket om man aldrig har provat att laga mat själv!

Kanelbullens dag

2013-10-04 @ 11:42:06
Idag är det kanelbullens dag och jag hoppas på att få mig i alla fall en bulle! Jag har varken tid eller kunskap till att baka några egna. Men det finns många köpta som är goda. 
 
Helt ärligt är jat inte superförtjust i kanel, utan jag föredrar vanilj. Mumms! Det får bli en tur till affären sen och se om de har någon smarrig där. Hoppas!

Underskatta inte en god natts sömn!

2013-10-03 @ 23:31:10
Åh vad det är skönt att få landa i sängen efter att ha jobbat kväll.  De där sista femton minuterna innan man slutar då man bara väntar på att tiden ska gå haha! Älskar mitt jobb, men jag har en bit hem så att få dimpa net i sängen är superskönt. 
 
Idag var jag i alla fall hemma fortare än igår, så trodde jag aldrig att jag skulle komma fram. De på grund utav massa sniglar i trafiken. Jag kan förstå om man vill hålla en lägre hastighet, men håll dig då till den. Växla inte tjugo - trettio km/h hela tiden.
 
Jaja, nu känner jag mig riktigt trött så det ska bli skönt att sova. I morgon har jag sovmorgon och den ser jag fram emot. Jag värderar min sömn högt haha! De blir väk så när man äntligen har en period av bra sömn efter år av dålig. Hoppas ni får sova lika bra som jag vet att jag kommer att göra! Det vill säga om jag kan få sambon att sluta snarka haha.

Alla har vi ett bagage

2013-10-03 @ 21:54:01
Många gör långa gripande inlägg om saker de har upplevt i sina liv. Saker som har varit jobbiga att kämpa sig genom. Bara av att få ur sig allt, i ord och i text, är ett sätt att bearbeta detta. Någonting som jag skulle behöva.  Jag är imponerad av folk som kan erkänna sina problem, sina sorger. Men jag känner inte att jag kan göra det. Det finns så mycket. Jag har upplevt så himla mycket. Jag skulle inte vet var jag skulle börja.  Men största anledningen är att det skulle förstöra livet för så många. Det vill inte jag vara ansvarig för.
 
Jag har upplevt saker som människor inte borde uppleva. Jag har känt smärta som ingen bör känna. Men jag har tagit det och jag har gömt det långt nere. Där det inte kan göra mig någon skada.  Där det inte kan göra någon annan skada.

Alltid ett steg bakom

2013-10-03 @ 08:34:32
I dagens samhälle är det nästan ett måste att synas. Ett måste att visa upp sig själv och sticka ut i mängden. Jag har aldrig varit sådan. Jag har i stort sett alltid haft kompisar som har haft starka åsikter och som har talat om dem. Jag har alltid funnits ett steg bakom dem. Jag ville och vill inte helt ännu, vara den som folks ögon faller på. Nu är inte detta en ursäkt för att ha starka vänner.  Utan jag har alltid haft vänner som har fått mig att känna mig stark. Någon som jag kan gå brevid och känna hur mitt självförtroende växer med dessa underbara personer.
 
Det är likadant i mitt förhållande. När vi började ses, var jag den som knappt hördes och sambon hördes alltid haha. Han hade starka åsikter som han stod för och som han inte tvekade till att tala om. Jag hade starka åsikter, som jag alltid höll för mig själv.
 
Men jag har haft och har mina anledningar till det. Idag är mitt självförtroende starkare än någonsin. Och det är tack vare alla de underbara och starka personer i mitt liv genom åren, som utan att veta har fått mig att växa. 
 
Men trots det, är jag inte den som vill att strålkastarna ska falla på mig. I alla fall inte alltid! Jag kan idag ta den plats jag vill och jag kan gå ett steg bakom, de dagar som jag känner att jag inte är lika stark som jag vill vara. Det är okej att inte alltid ha hela världens uppmärksamhet.  Så länge du är nöjd med vart du står. Kom ihåg det alla ni som gör vad som helst, bara för att få synas. Detta är verkligen en mediakåt värld.
 

Äntligen hemma

2013-10-02 @ 23:10:00
Nu har jag äntligen landat i sängen. Senaste timmarna har jag bara blivit mer och mer trött. Sen tar de ungeför en halvtimme att köra hem. Jag hatar verkligen att köra bil trött. Inte blev de bättre heller av att jag hamnar bakom en bilist som varken vet in eller ut. SUCK! En del hör verkligen inte hemma i trafiken.
 
Jag tog mig iallafall hem helskinnad,  fast med världens huvudvärk. Å ibland vill man bara klaga på allt och alla och jag känner precis så nu! Så varför inte fortsätta och få det överstökat? Jag stör mig på folk som beter aig illa mot någon som försöker hjälpa till, jag stör mig på folk som verkligen borde byta yrke. Visst, de kanske inte är lätt, men gör de bästa av situationen! 
 
Jag har en himla massa fler åsikter men de skippar vi! Jag hoppas att det bara är tröttheten och huvudvärken som tar ut sin rätt. De märks i morgon! Nu ska jag sova men först ska jag inte glömma bort att ställa klockan! Godnatt alla där ute.

Godmorgon!

2013-10-02 @ 09:15:48
Nu har jag och vivvarna precis kommit in från en promenad. Faktiskt väldigt skönt att komma upp i tid för en gångs skull! Nu är det ju för att jag ska jobba, men känns ändå skönt. Tycker att man får ut mer av dagen. Nu väntar två otåliga chis på sin frukost haha, och jag ska väl äta jag med. Fixa mat till jobbet, man är alltid hungrig när man jobbar kväll! Vilket jag gör tre dagar i rad nu. Det bästa av allt är i alla fall att jag inte jobbar morgon direkt efter ett kvällapass. Jag är verkligen ingen morgonmänniska och speciellt inte om jag har fått för lite sömn hehe.
 
Igår skulle jag ha fyllt i tatueringen, men det blev framskjutet till nästa vecka. Ska bli väldigt skönt att få den klar! Längtar! Längtar även till att få göra de andra som är planerade, men det får vänta ett tag.

Kyligt inne

2013-10-01 @ 14:02:03
Usch, jag vet att jag säger att jag ser fram emot snön och vintern. Att jag tycker om hösten och tycker att det är mysigt, men jag hatar att frysa! Jag sover med en filt över täcket i stort sett varje natt och får börja dagen med långa för varma duschar innan jag orkar fungera på dagarna. Hatar verkligen att frysa!
 
Dock känns det verkligen för tidigt för att sätta på värmen i lägenheten för i övrigt har vi en väldigt varm lägenhet. Men man blir ju van en viss värme så inte så konstigt att jag fryser. Haha känner mig så gammal nu när jag pratar om att sätta på värmen i lägenheten. Lite lillgammal kanske?
 
Jaja, vi tog i alla fall en långpromenad i morse så vi blev varma både jag och hundarna. Jag fick dem att jobba lite, de fokuserade verkligen på att göra som jag ville. Inte för att de inte brukar, men lite extra träning är aldrig fel! Nu sover de gott tätt, tätt emot varsitt ben. Känns nästan lite elakt att jag ska resa på mig för att hämta en tröja...

RSS 2.0