Ny kategori

2013-04-24 @ 14:16:31
Jag måste verkligen köpa mer träningskläder. min träningsgarderob är så liten som den kan bli. Jag har ett par långa träningsbyxor och ett par kortbyxor. Två sportbehåar och den ena har krympt i tvätten. När jag efter mycket kämpande väl fått på den, får jag knappt av den!
 
Hur skulle det se ut om jag efter gymmet får vända mig till någon annan: "Du kan du dra lite här?" Tror inte det skulle uppskattas. Men vem vet. . .
 
Nu har jag i alla fall gjort en ny kategori. "Träning. Jag tycker den passar in bra, då det är en del av mitt liv. Samtidigt blir det en större morot för att bara hålla mig inom en genre när jag postar mina inlägg. VI får se hur det går med den saken.

Som ett stormande hav

2013-04-23 @ 11:44:24
Det blev lång sovmorgon idag. Är inte helt frisk och känner att jag skulle kunna sova hela dagen! Igår fick jag åka hem från jobbet med feber, yrsel och kanonhuvudvärk. Härliga måndag!
 
Jag tycker jag blev trött bara av att kliva upp ur sängen. Så nu är sambo ute med hundarna i blåsten. Det är i alla fall sol men det blir inget sittande på balkongen idag inte. Får se om jag får i mig någon frukost, det känns om om jag blivit överkörd. Konstigt talesätt det där, för jag har ju ingen aning om, hur det faktiskt känns att bli överkörd.

I can be your flower

2013-04-21 @ 14:57:47

Slappdag

2013-04-21 @ 13:02:06
Idag har jag inga planer alls. Det behövs städas men annars så blir det en riktig slappdag. Ska så klart träna också! Jag lyckades till slut somna ett tag men klockan blev över åtta. Kanske hade vart bättre att kliva upp, men jag tror att jag hade vart mer trött då. Men Rasta mår bra, han är lite hängig och trött. Men det var inget ihållande i alla fall.

Krasslig vovve

2013-04-21 @ 07:09:06
Vaknade runt halv fem av en kräkande vovve. Stackars lille hjärtat! Blev ganska orolig där ett tag för han har haft mag och tarmkatarr förut. Han var dålig ganska länge i natt och han var så trött. Han somnade nästan stående, hade inga krafter kvar men ville inte sova.
 
Som tur var gick det över och han somnade efter två timmar, men jag kunde inte somna om. Så jag är sådär lagomt uttråkad, medveten om att dagen kommer att bli lång och att det är jobbdag i morgon. Men ingenting av det betyder någonting så länge mina hjärtan får vara friska ♥

Lördag ta mig tusan hela dagen

2013-04-20 @ 23:22:41
Idag har en relativt spännande dag. Spenderade förmiddagen på öppet hus på en folkhögskola. Jag ska söka in till en utbildning och jag hoppas hoppas jag kommer in! Ju mer jag pratade med kursens lärare ju mer intresserad blev jag! Jag tänker dock inte ännu tala om vad det är. Det känns bättre med att hålla det på en armlängds avstånd, ifall jag inte kommer in.
 
Jag har också vart på eftermöte/funktionärsfest efter svenska rallyt, med funktionärer från den motorklubb jg är med i. Kul att se alla och höra vad som händer resten utav året. Det blir ett par tävlingar i sommar, som det ser ut nu är jag i alla fall med på två stycken. Kanske tre, det beror på om jag är ledig. Svenska rallyt slår allt, men det är någonting speciellt med ett sommarrally! Det finns någonting magiskt i alla tävlingar haha.
 
Jag känner att jag börjar bli mer och mer växande i min roll som funktionär, tar initiativ och agerar mer moget och professionellt. Kanske hamnar det på en högre nivå inom kort.
 
Nu väntar lite egentid hemma med djuren. Sambon spenderar helgen med kompisar. Även om man vill spendera tid ihop, så måste man göra sådant man själv vill också. Och vem vill inte ha en dubbelsäng för sig själv bort emellan haha! (fast brukar skänka sambons sida till hundarna när han är borta!)

En bit av mig

2013-04-19 @ 20:21:03
 
 
BIlden är nästan ett år gammal. But still me!
 
 

Regn ute, sol inne

2013-04-19 @ 12:49:38
Jag tog sovmorgon i morse, skönt, men nu har jag hunnit med en hel del. Diskat ett berg med disk och donat. Skönt när det är gjort. Det blir mer städning idag och tvätt som ska vikas. Men nu sitter jag i soffan, har äckligt ont i magen! Jag drack varm choklad till frukosten och det brukar jag få ont i magen av. Dock var det så länge sedan jag drack det så var ju tvungen att prova och de är så gott!
 
Men, men. Jag känner mig mycket piggare idag än vad jag gjorde igår, jag tog mig ändå i kragen och tränade igår kväll. Idag är jag lite mer motiverad, bara magen slutar göra ont. Även om det inte gått så länge, så tycker jag ändå att jag ser och känner små skillnader av kroppen. Spännande, det får en ju verkligen mer motiverad till att fortsätta och se hur det ser ut om en månad.
 
Nu väntar jag på att sambon ska komma hem från jobbet, vi ska käka grillat till middag trotts det trista vädret. Inget kan få oss att vänta på solen! under tiden som jag väntar, tittar jag på gamla avsnitt av Hollywood Heights!

...trotts allt

2013-04-18 @ 21:44:46
Eftermiddagen blev bra trotts allt. Mitt sura humör vände och vi spenderade em med sambons systerdotter med föräldrar och hans (sambons) föräldrar. VI bytte även till sommardäck på bilen, bättre sent än aldrig!

Idag fick jag fyra rosor av min finaste sambo när han kom hem, alla i olika färger. Det lyser ju upp hela dagen!

Dålig dag. . .

2013-04-18 @ 15:03:25
Idag måste jag ha vaknat på fel sida. Jag känner mig riktigt negativ till allt idag! Fy för sådana dagar. Jag hatar dem, men de är färre än någonsin.

Jag hoppas kunna vända runt på humöret. Idag ska det i alla fall tränas. Hade ju en vilodag igår. Så de två vilodagarna för denna veckan är uppbrukade! Det är faktiskt ganska skönt, för det innebär att jag vet någorlunda vad som ska göras de kommande dagarna.

Tisdag

2013-04-16 @ 14:48:25
Idag blev det ingen sovmorgon direkt. Klev upp åtta för jag hade lite möten i stan. Sen passade jag på att möta en kompis. Bara umgås och snacka skit. En behöver verkligen få prata av sig ibland.

När jag i alla fall hemma igen. Håret er ut som BÖS! Hade en bra hårdag idag, men efter fem minuter ute i den fuktiga dimmiga luften, blev det sitt vanliga gamla ruffs. Jaja, solen sken i alla fall när jag kom hem. SÅ den ska jag njuta av idag. Men fört, mat.

Noll motivation

2013-04-15 @ 21:37:00
Idag har jag inte haft någon motivation till någonting. Jag har inte vart på dåligt humör eller så, jag har bra haft en "känner-inte-för-att-göra-någonting-alls-dag". Så jag bestämde mig för att det var bäst att inte göra någonting alls! Jag tränade igår och oj om det kändes. Jag hade ganska bra med träningsvärk igår, men inte någon idag.
 
Med tanke på min omotivation, har jag valt idag som en av mina vilodagar (max 2 per vecka) Den andra bli nog på onsdag då jag jobbar. Men jag kompenserar det med att gå ut och springa efter jobbet.
 
Jag tycker redan att jag ser resultat (har tränat mer än en vecka, men har vart sjuk, så blev uppehåll på en månad minst) det känns och syns på mina armmuskler och över skuldrorna. Sambon märker det också.
 
Nu ska jag spendera mer tid med honom och (säkert inte) sova ganska snart för i morgon ska jag på möte. Not fun. Sov gott!

"För smal för att träna"

2013-04-14 @ 19:26:39
Under hela min uppväxt har jag fått höra att jag är för smal. Människor som man inte känner har slängt ur sig saker som: Du behöver lägga på dig ett par kilon (då hade jag precis lyckats gå upp två kilo), får du ingen mat hemma och du behöver inte träna du är för smal redan.
 
När jag gick i gymnasiet vägde jag mellan 54-56 kilo. Jag är och var då, 173 cm lång. Det har alltid varit en sådan skillnd mellan min vikt och min längd. Jag har aldrig lidit utav det, aldrig haft ätstörningar och aldrig brytt mig om min vikt. Alla andra har ALLTID stört sig på det, alltid haft någon anledning till att kommentera min vikt. Folk uppnar munnen innan de har tänkt sig för, för det har sällan (aldrig) varit på något bra sätt de har sagt dessa saker. Jag har blivit uppmanad att äta en hel påse med muffins, för det behövde jag. Jag kan ju gömma mig bakom lyktstolpen om vi ska leka kurragömma, jag lär inte synas.
 
Det har även vart ren och skär mobbning. Under min gymnasietid gjorde jag mycket för att gå upp i vikt, bara för att jag inte ville höra all skit från folk jag känner och speciellt från folk jag inte känner. Det gav jag mig med när någon faktiskt frågade varför. DÅ insåg jag vad dummt det var. Jag struntar väl i om vad de andra tycker, men det gör fortfarande ont att få ord kastade i ansiktet.
 
Jag har ju tagit upp min träning igen och jag menar allvar med den. Jag tränar för att bli piggare, må bra, vill bevisa för mig själv att jag kan om jag vill och att jag kan motivera mig själv så starkt till att fixa det. Sen tycker jag att det är grymt sexigt med muskler på tjejer!
 
Ändå står jag och försvarar mig när folk åter igen säger att: du behöver inte träna, du är ju redan smal. Snälla människor, vi lever på 2000-talet. Vakna upp och se er omkring! Jag hoppas bara att jag med min starka vilja för träningen, kan få någon mer att hitta sin motivation till någonting som denne vill klara av. Vi kan klara allt, bara ge er faan på det och kämpa för det ni vill. Det gör jag!
 
 
 

Söndag

2013-04-14 @ 13:35:07
Då har en vecka gått. Min första träningsvecka. Det ska bli ett träningspass idag för jag hade en vilodag även igår. Jobbade 8-22.30 så hade inte tid till träning. Jag ska ha max 2 vilodagar per vecka.
 
Trött jag måste ha varit, vaknade fem i ett i idag! Så har inte vart uppe så länge. Visserligen stannade jag uppe eb stund när jag kom från jobbet och var social med sambons kompisar. Men det var skönt att vila ut. Även om jag fortfarande känner mig trött. Snart ska det bli en promenad med vovvar, sedan frukost. Det ska bli ett träningspass och en löparrunda (jogging/gå- runda??).
 
Träningsvärk har jag också, så det står härligt till. I skulderbladspartiet, axelpartiet och i överarmarna. Skönt att jag har träningsvärk, på så vis känns det mer som att jag har gjort någonting!

God morgon

2013-04-12 @ 09:13:25
Känns skönt att vakna tidigt (har vart vaken en liten stund), då känns det som att man får ut mer av dagen. Om man är utvilad vill säga haha. Men det är jag idag och på bra humör trotts det trissta vädret. Idag finns inga som helst planer för dagen, Det eda är väl att de ska damsugas lite (läs mycket).
 
Våran tik sitter i sambons knä och stirrar på mig med öronen bakåt haha! Hon gör alltid så när hon vill till mitt knä. Andra vovvsingen är trött och ligger kvar och sover. Han tittade lite på mig men reste inte ens huvudet innan han somnade igen. Fina fina hjärtan.
 
Här näst ska det väl bli en promenad, så då blir han nog lite piggare.

As the day go by

2013-04-11 @ 21:11:11
Denna dag har verkligen bara flugit fram! Nu har jag i alla fall tränat. Det blev ett kvällspass idag och jag har tränat mycket rumpa och ben. Jag försöker som sagt variera träningen så att jag kan bygga muskler/ bli mer tränad i hela kroppen. Skulle se kul ut om jag hade tex magrutor och otränade armar och ben, eller armmuskler och bullmage.
 
Jag har alltid haft en helheltssyn på min kropp, jag har aldrig varit besviken med bara en del eller nöjd med bara en del. Den ser pra ut i helhet och det är i helhet jag vill bli tränad.
 
Spännande nog (NOT) har jag anmält mig till vårruset i Karlstad. Jag har noll kondition så jag lär få löpa/jogga varje dag om jag ska orka. Ska i alla fall göra mitt bästa på att träna till det, så får vi se hur det går när jag väl står där!
 
Nu ska det bli en dusch, sen en promenad med vovvarrna. Efter det ska jag slappa i soffan med sambon ♥

Träningsliv

2013-04-11 @ 15:26:09
Träning är verkligen ingen sysselsättning. Det är en livsstil. Jag har suttit nu ett tag för att lära mig mer om kost och byggt upp ett schema med exempel på daglig kost. Sen ska jag försöka mig på att göra ett veckoschema, det kommer underlätta för mig om jag vet på förhand vad jag ska äta kommande dag. Då slipper man stå där när man är hungrig och inte veta vad man ska göra.
 
Jag känner motivationen spira. Hoppas och banne mig ska jag fixa detta! Igår hade vi besök på eftermiddagen, så igår var en vilodag. Jag har som mål att ha en till två vilodagar per vecka. Men någonting som känns konstigt. Träningsvärk haha! Jag har svag träningsvärk i magen efter tisdagens corepass. Känns för min del alltid bättre att ha träningsvärk efter träning. På så vis känner jag att jag har gjort någonting bra!

Som utlovat

2013-04-10 @ 22:52:43
 
 
 
Bjuder på en stor bild på mina nybakta tekakor. De är som godast nybakade, ojämna och inte alls jättefina ♥

Nybakta tekakor

2013-04-10 @ 20:07:16
Det räcker med att jag läser överskriften som jag själv skrivit så rinner de i mungiporna! Nybakat varmt bröd är det bästa bröd man kan äta. Så gott!
 
Ja, de är vad jag tänker göra nu i alla fall. De ska knappt jäsa någonting alls, så de går jättefort att göra. Riktigt smidigt, för man kan lätt göra dem på mogonen direkt till frukosten. Jag ska försöka påminna mig om att ta en bild på dem sedan, kanske även lägga ut reccept. De kan jag varmt rekomendera!

Effektiv dag

2013-04-10 @ 17:48:12
Jag har hunnit med så mycket idag! Det känns som att jag har haft all tid i världen och dagen har gått så sakta. Inte olidligt sakta, utan sådär härligt "jag-har-all-tid-i-världen-sakta". Vi gick iof upp tidigt. 7 ( tidigt för en ickearbetsdag) och vi har vart i stan på ärenden, tvättat flera lass. Tagit härliga promenader med hundarna (svinkallt ute dock!!) och klockan är inte ens sex...
 
Pappa kanske kommer om en stund, sen när han har gått hem ska det bakas tekakor. Det ska tränas och det ska kanske bakas. Inte fått tid nog till att göra de där energibarsen.
 
Nu har vi vikit massa tvätt och slappar lite. Det enda tråkiga är att det snöar lite, är mulet, så det är ganska mörkt. Men jag tror inte någonting kan förstöra mitt goda humör idag!
 
Hmm, har funderat lite på att registrera mig på Gratisbio. Vet inte helt och fullt vad det innebär, men att göra lite reklam/recensioner (?) mm för gratis biobiljetter och rabattkuponger kanske inte vore dumt. Speciellt då sambon är ett stort fan av film haha!
 
Kanakse ska jag börja slänga in lite bilder också, har nog sagt de femtioelva gånger, men kanske. Jag använder ju inte min dator längre, den är seg och gammal, så jag har inga bilder på denna. Inte heller tar jag bilder speciellt ofta då det bara slutar med att jag raderar dem (iaf de på mig) men vi får väl se. . .

With the touch of the sun

2013-04-09 @ 10:45:51
Det är inte svårt att kliva ur sängen på morgonoen när varje dag bjuder på så fint väder ♥ Man blir så mycket piggare och jag får mer motivation till allt.
 
Men, man ser också varje damkorn haha! Så idag står städning på schemat. Kanske inte det roligaste man kan göra en solig dag, men när ska man göra det då? Tycks ju aldrig komma regn. VIlket skulle behövas då det är sååå dammigt ute. Nästan så att svarta kläder blir gråa så fort man går ut. Sen längtar jag tills de har sopat bort all grus! Snart kan man dra på sig inlines igen. Härligt!

Ännu en måndag på en vecka

2013-04-08 @ 22:44:00
Då var denna måndagen över. Även dagens träningspass. Det blev ett lugnt pass idag, jag har ju som sagt en Total Flex som jag tränar med. I morgon ska jag skriva upp ett träningsschema så att varje pass riktar in sig på ett träningsområde och så att ett pass får en bra längd. Jag tycker inte direkt jag får ut någonting utav träningsdvd:n.
 
Det gäller att jag lyckas anpassa träningen till mig och jag lär inte ha samma ork/motivation varje träningsdag. Så om passen är utstuderade, kanske det går lite lättare.
 
 

Orkar inte mer

2013-04-08 @ 04:17:36
Glöm aldrig bort att uppskatta det du har framför dig. Materiela ting har ingen betydelse när du väl får upp ögonen för omvärlden. Om du någon gång får upp ögonen. Sluta gömma dig. Alla försöker inte förstöra din värld och lite förändring har aldrig skadat.
 
Allt är inte som det var förr. Alla försöker inte bli av med dig, alla vill inte utesluta dig. Men du måste själv vilja involvera dig. Själv se att världen förändras. Sluta stänga in dig. Sluta ta allt för givet. Sluta ta mig för givet. . .
 
 

Egna bars

2013-04-07 @ 23:14:00
Jag har tänkt ge mig på att prova baka egna energi/proteinbars. De flesta är sjukt dyra och detta ger mig en större insyn på vad som är i dem. Det ska bli spännande att prova de olika smakerna och pröva sig fram mellan nya.

Det blir lite olika varianter av nötter, russin, mörk choklad, havregryn osv.

De kanske även drar ner mitt sötsug (som ALLTID har vart stort) och det är et stort plus om de gör de.

I morgon blir de då bakning och träning, så nu ska jag få i mig någon form av kvällsmat. Sen till att vara utvilad tills i morgon. Godnatt !

RSS 2.0