26e april

2012-04-26 @ 13:18:56
Idag kommer det bli städa av. Killen fyller år på söndag och gäster kommer både lördag och söndag. i morgon fyller mamma år så då hinns det inte städa. Eftersom det bara är jag hemma, antar jag att jag borde börja snart! Har en sådan dag idag som det tar ett par timmar innan jag börjar med någonting. Inte bra inte. Vädret är inte heller på min sida. Jaja, lika bra att sätta igång, annars lär ingenting alls hända!

Inte många knop

2012-04-23 @ 21:16:50
Jag är så redo för natten, jättetrött! Idag har hjärnat fått arbeta ordentligt, det tog verkligen ut sin rätt. Kvällen har jag varit riktigt seg.

Nu har vi precis kommit in från kvällspromenaden och hundarna busar. Jag får tvinga min sambo att leka med dem för jag ska sova. I morgon vankas jobb, jobbar med underbara människor så det ser jag fram emot. Hoppas ni haft en lika lärorik dag som jag, detta kallar jag måndag.

Kvällsmys

2012-04-22 @ 20:52:35
Tacka vet jag för huvudvärkstabletter. Dock tog det en timme för eländet att ge med sig. Nu ska jag varva ner, se ett avsnitt av Game of Thrones, äta en kiwi eller två och sedan blir det sova. Min dåliga sömn från fredagsnatten har visat sig idag så jag är ganska trött. Vill vara ordentligt laddad inför morgondagen. Mitt hemliga projekt börjar då! En vecka senare än vad det skulle gjort. Är tyvärr sjuktider för många. Jag är riktigt taggad, men ska försöka hålla det hemligt ett tag till så får vi se efter vägen.

Jag ska även bli fotograferad i morgon, o no inget fancy inte! Ska ta ett foto till jobbleggitimationet. Från och med höst så ska det vara sådana. Jag fastnar inte på kort men ska göra mitt bästa för att inte springa ifrån det. Njut av kvällen, i morgon är det åter måndag!

Höst på nytt

2012-04-22 @ 15:27:54
Det är lite drygt en vecka kvar av april nu och hur mycket jag än tycker om snö, får det gärna bli vår nu. Att se det grådassiga vädret på andra sidan fönstret får det att kännas som sen höst. När jag tittade i mitt bildarkiv hittade jag denna mysiga bilden. Jag slänger ett öga på datumet som det togs. 2009-04-11! Jag minns att jag gick i tunna byxor och linne. Ofattbart.


Systemkamera

2012-04-22 @ 11:45:01
Jag har länge suktat efter en systemkamera men inte kommit längre än så. Efter lite tips visste jag att det skulle bli en Canon och vilken. Men sen gick det ett, två år och det har naturligtvis kommit ut nyare. Jag har bestämt mig att köpa en i sommar och troligtvis blir det en Canon EOS 600D. Jag längtar till alla fina bilder jag kan ta!

Just nu har jag en kompakt Nikon som jag inte är nöjd med. Inte kan jag photoshopa heller. Jaja, man tager vad man haver, eller.





Jag är inte så teknisk av mig, därav tar det längre tid att få ordning på bloggen. Men jag jobbar på det! Vill ju helst göra det själv för då man lär sig.

Ny design

2012-04-21 @ 21:33:28
Har en ny design, som ni kanske ser så är det dock inte mina bilder i headern eller som profilbild. Jag slipar på detta och hoppas jag får ordning på det själv. Kanske i morgon. Resultatet kommer att bli bra och jag vet precis hur jag vill att det ska se ut. Jag kommer att bli motiverad var gång jag går in på min blogg nu.

Jag ska försöka hålla ögonen vakna ett tag till och sortera mina bilder och ta fram de jag vill ha här. Sedan ska det bli en promenad med vovvarna och sova. Jag är jättetrött. Hoppas alla får en fin kväll.

Vinterland

2012-04-21 @ 13:40:28
I natt har jag sovit fyra och en halv timme. Jag kan ändå inte påstå att jag är speciellt trött. Men varför vaknar jag klockan åtta när jag inte somnar förrän halv fyra! Hela veckan har jag sovit gräsligt dåligt. Hoppas att det går över. Backen var täckt av snö när jag vaknade, hundarna var lite nyfikna när vi kom ut. Det var ju ett tag sedan det var snö.





Hemma hos mamma i början på vintern.




Inte för att jag har problem med snö, faktum är att jag tycker det var för dåligt av det i vinter. Detta är en bild från Travbanan i Karlstad under invigningen av Svenska Rallyt 2012. Det är ett till år i raden som rallyfunktionär.


Fredagsmys

2012-04-20 @ 20:39:29
Äntligen får jag spendera en kväll med min sambo när vi båda är pigga nog. Denna vecka har jag varit själv hemma på dagarna och varit borta på kvällarna. Så bara att veta att det är fredag och att helgen kommer, känns riktigt bra.

Tittade nyss på första och andra avsnittet av Falling skies och ska följa upp med ett avsnitt Suburgatory. Falling skies var bättre än förväntat, Suburgatory är störtskön! Rekomenderar den. Väntar även på att Awkward säsong två ska börja snart.

Nu sitter jag i soffan och tittar på när snön långsamt dalar ner och tycker det är jättemysigt! På mattan avslutande hundarna nyss sitt bus och nu ska jag fortsätta fredagsmysen med älskade sambo. Jag hoppas alla har en bra fredag.











Någon där ute som är bra på bloggdesign, jag tar gärna emot hjälp!

19e april

2012-04-19 @ 11:33:10
Ny dag, nya förutsättningar. Dagen är redag bättre än vad jag trodde den skulle bli igår! Känner mig mycket positiv! Jag har kollat vad jag får i lön och det är mer än vad jag räknade med! Jag har gjort lite ärenden som också fick bra resultat. Jag pluggar mer körkortsteori och det känns som det går kanon. Sedan kanske jag har hittat en bra utbildning jag vill gå. Helt plötsligt känns allt jäkligt bra. Men jag antar att alla har väl sina dagar. Sen har jag mina anledningar till varför jag inte är på topp.

Jag ska fortsätta dagen med mer plugg då och då. Jag tänkte även städa, men först blir de frukost. Man blir tydligen inte mätt på varm oboj och en chokladbit hmm. . .

18e april

2012-04-18 @ 19:40:34
Jag har inte så många läsare på bloggen. Kanske är det för att få ha den för mig själv ett tag. Jag är fortfarande inte säker på att jag vill att alla ska läsa mina åsikter. Jag har alltid haft svårt för att tala om vad jag tycker så det är inte konstigt. Inte heller kan jag skriva om precis vad jag vill ifall jag skulle göra min blogg mer offentlig. Men frågan är hur mycket jag egentligen är villig att dela med mig utav här. Att sätta gränsen till att det kommer vara lika mycket som jag är offentlig med som person, känns som en bra gräns.

För tillfället kanske jag inte har så mycket att komma med. Jag lever mitt liv ganska isolerat hemma. Med min sambo och djuren. Just nu vet jag inte vart jag står i livet. Det händer inte mycket och när någonting sker så är det i storlek med ett besök hos tandläkaren! Tanken på att det kommer ytterliggare en dag i morgon som, antagligen, kommer att se likadan ut som idag. Är inte lockande!


Ändrade planer

2012-04-16 @ 11:55:49
Dagens planer blev inställda. Lite tråkigt när jag verkligen sett fram emot idag. Men så kan det vara, det får bli av en annan dag. Det är ett hemligt projekt!

Dagen ska jag tillbringa med hundarna, en av hundarna är dålig, någon form av magsjuka. Inte jätteallvarligt men ändå såpass att hon behöver någon där. Lilla hjärtat. Jag har redan lite erfarenhet av det från när hanen var sjuk i vintras. Han var så sjuk så han var hos veterinären i två dagar. Djuren betyder verkligen allt för mig och deras välmående kommer före mitt.



Rasta när han var sjuk ♥

Fredag den 13e

2012-04-13 @ 12:13:36
Jag är inte vidskeplig av mig och tanken på att det är fredag den 13e rör mig inte i ryggen. Det är för mig en fredag som så många andra.

Tittade på ett program på animalplanet förut, tror det hette animal cops. De räddade illa åtgångna hundar. En hittade de död i en soptunna, de andra så magra så inte alla överlevde. En annan fick de avliva på grund utav bruten ryggrad. Det gjorde så ont i mig att se hur folk verkligen beter sig mot djur. När veterinären gav besked att de var tvugna att avliva den lilla hunden med en ryggradsskada kunde jag inte låta bli att gråta en skvätt.

Jag tittar på hundarna och vet hur mycket kärlek jag har till dem och kan inte för allt i världen förstå hur man kan vilja ett djur sådan skada. Det är lika hemskt som att man kan vilja en annan människa skada.

I det tillfället ville jag bara ta alla sjuka djur till mig och rädda dem alla. All heder till de människor som jobbar med djur. Ni är guld värda!

12e april

2012-04-12 @ 13:39:32
Det känns som om dagarna bara rinner iväg. Allting står så stilla och det händer ingenting. Hur ska jag få motivation till saker när den ena dagen är den andra lik. Jag känner mig ideélös och vet inte alls hur jag ska vända på soppan. Jag jobbade igår och vet inte när jag kommer att jobba igen, att inte veta och ha kontroll har alltid varit en nackdel för mig. Självklart jobbar jag på att ändra på det.

Söker jobb, sysselsätter mig med bilen, hundarna och sambon. Men någonstans går jag och väntar på att saker ska hända av sig självt. Vilket de inte gör! Jag har börjat ta tag i vissa delar men kan inte styra resultatet i förväg. Kan någon ge mig lite motivation tack!

Inte vet jag hur mitt schema för jobb i sommar kommer se ut, det håller på att ändras än hit, än dit. Vi har inte hört någonting om lägenhet. Allt står bara stilla och då kan jag inte motivera mig själv. Jag ska ändå försöka, ett träningspass en duch och teoriplugg. Jag har i nuläget svårt att se att jag har motivation till det endast. . .

9e april

2012-04-09 @ 11:33:39
Nu är nästan hela påsk över. Det har blivit en massa mat i hittills tre dagar. Mer mat blir det idag hos mamma! Men jag klagar inte för det är gott. På påsk var vi hos min moster och hundarna hade lite plats att springa fritt på gården. Mirella moppsade upp sig mot en av hästarna haha! Det såg riktigt roligt ut. Hon lekte med mosters leonberger, de såg ut att ha roligt. Min kusin såg aningen chockad ut när leonbergern skällde tillbaka på Mirella.

Den enda saken som är klart för idag, är att vi ska till mamma och äta mat. I övrigt får vi se vad dagen har att erbjuda.

Långfredag

2012-04-06 @ 18:22:45
Nu sitter jag och smälter all påskmat jag precis har tryckt i mig! Eftersom min sambos kompis ska vara ensam över påsk så bestämde vi oss för att fira med honom idag. Påskmat i dagarna två gör inget alls, bara gott! Om en stund ska det bli lite efterrätt också, lite glass. Påskägget är fyllt med godis och nästan allt är inhandlat till morgondagen. Vi ska till moster och fira påsk med med släkt, vi ska stå för köttbullar och mimosasallad. Jag funderar också på att göra en dessert. Kanske det får vänta tills på söndag.

Förutom att laga mat så har hela förmiddagen gått åt till att städa akvariet. Alla "tillbehör" i är rengjorda, all sand är rengjord och akvariet. Vi har tömt hela på vatten och fyllt på med nytt. Det blev riktigt fint och frächt. Ett akvarium ska vara en fröjd för ögat att titta på och det är det verkligen nu. Bara man är villig att ge lite för att få!


Många tankar går till farfar. Idag är det sex år sedan han gick bort, tiden går så himla fort och det är alltid årsdagar, både av glädje och sorg, som får oss att inse det.

Färjestad tar sommarlov

2012-04-04 @ 10:18:14
Igår blev det sommarlov för Färjestad. Ja, vad ska man säga. Det var väntat! Jag har trott från början när det blev klart att vi inte kommer att kunna vinna över Brynäs. Jag var i Gävle och såg Färjestads storförlust mot dem, som blev starten på en enorm nedåtgång för laget. Det ska bli spännande att se vilka ändringar det blir i laget till nästa säsong, vissa spelare är redan klara för att lämna.

Det är tråkigt att behöva säga, men jag är riktigt besviken.

3e april

2012-04-03 @ 13:25:22
Det gäller att man inte låter sig luras utav det fina vädret nu. Det är jättefint och soligt ute men det är bara två plus! Jag är bra på att klä mig efter hur det ser ut att vara och så kommer man ut och det är ruskigt kallt. Det är inte heller bara att vända när man väl har fått med vovvarna ut. Men idag tog jag mig sovmorgon och sambon var ute med dem. Jag har känt mig så trött den sista veckan och jag förstår inte varför. Hoppas att det komer ändras när jag hållt igång med träningen ett tag.

Morgonens pass är åtminstonde över och vi har klippt alla djurens klor. Det är inte att leke med det, har lärt mig att ha tålamod genom det.





Detta är våra kissar. Syskon är det, en hane (till vänster) och en hona (till höger).

2a april

2012-04-02 @ 11:39:05
Väntar på att sambons kompis ska komma hem så att vi kan bege oss ut i spåret. Det är lite senaste laget för en springrunda. Helst vill jag springa så fort jag klivit upp eftersom jag blir jättehungrig nästan på en gång. Jag fick mig i alla fall en promenad med hundarna innan frukost.

Idag ska jag som sagt utöka träningen med en löparrunda och i kväll blir det bugg i minst tre timmar. Annnars hade det blivit ett träningspass till i kväll. Samma blir det i morgon. Jag ska träna två gånger om dagen, för tillfället med Vårruset som mål. Det är en runda på fem kilometer. Men mitt egentliga mål är ju naturligtvis att känna mig piggare och friskare. En tränad kropp till sommaren är ju inte heller dumt. Att man även har lättare för att hålla sig frisk om man är sund är också en anledning. Jag tycker det är snyggt med magrutor på tjejer. Inte lika tydliga som på de riktigtvältränade, men det ska absolut synas. Tyvärr har jag för vana att tröttna på saker som jag ger mig in på om jag inte hittar tillräckligt med motivation. Så detta blir ett stort test för mig.

Eftersom det inte blir någon gymträning så ska det bli spännande att se hur min kropp förändras genom de träningsmoment jag gör hemma. Jag har lånat mammas Ab cirkle pro som jag ska träna på två gånger om dagen, med undantag för de kvällar som det är buggträning. Sedan blir det lite klassiska övningar som sit-ups, dips, armhävningar och så vidare. Jag är spänd till att se resultat så det gäller att hålla i träningen. Nu ska vi ut i spåret!

1a april

2012-04-01 @ 22:17:16
Vilken värdelös match! Första perioden var bra men sen gick det bara nedför. Det är sällan som jag blir så besviken efter en match som jag blev idag och det började redan i andra perioden. När halva den hade gått var jag säker på att det inte skulle bli vinst. Färjestad har nu bara en chans på sig för att rädda detta. Antingen åker vi ut på tisdag, efter en av de två andra matcherna eller så tar vi tre raka. Tyvärr tror jag inte på det sista alternativet.

Det tog ett bra tag för mig att släppa besvikelsen efter matchen. Men efter ett träningspass för mig och en promenad med positiv förstärkningsträning med båda hundarna känner jag mig mycket bättre! Och trött. Det ska bli skönt att sova om en stund. I morgon bitti blir nästa träningspass, vi blev ju sjuka strax efter att vi drog igång med vår träning och har inte tränat på två veckor. Skönt att komma igång igen!

Nu ska jag knäppa på tv:n och slappa lite en stund innan det blir sova. Hundarna har överskottsenergi så de bjuder på gratis underhållning. Igår var det ett år sedan vi hämtade vår lilla tjej ♥





April, april

2012-04-01 @ 11:54:09
Det är 1a april idag och det börjar verkligen närma sig sommar nu. Men med vårat Sverigeväder ska det ju komma mer snö. Det var ett par minus när jag var ute med hundarna vid nio idag. Man slutar att bli förvånad nu för tiden. För två år sedan när jag sov hos min sambo, innan vi var sambo, så var jag ut med hunden klockan fem på morgonen. Han var valp då, så det blev ett par promenader om dagen! I vilket fall, när jag kom in igen sa jag till sambon att det snöade ute och han trodde att jag skojade. Det var första april då.

Idag är det match igen. Dags att börja spela slutspelsmatch igen nu Färjestad. Det såg bra ut mot HV så nu gäller det att plocka upp oss igen. Vi har bara råd att förlora en match till, dags att börja visa att ni är Svenska Mästarna. Men hur det än går, kommer ni alltid att vara mina Mästare. I vått och torrt va haha! Det är tidig match idag, klockan tre, så jag ska snart göra mig ordning för att åka.

Sitter och letar däck till bilen och jag vill ju helst ha däck med bred vit sida. Så snyggt! Det har blivit mycket bilprat i de senaste inläggen och det ska bli ruskigt kul att få ordning på bilen.



RSS 2.0