Stockholmssyndrom?

2012-10-09 @ 12:23:41
Alla har väl hört talas om Stockholmssyndromet? Men det finns faktiskt ett till, som klart kan kalla sig likadant.

Det är det syndrom där alla tjejer från att de fyllt tolv till att de dör talar om vika unika individer de är och att alla andra försöker vara som dem. Den ena sprutar läppar den andra köper en LV och den tredje skaffar bil.

När då nästa person skaffar en likadan LV, sprutar sina läppar, andra ingrepp eller också tar körkort. Då handlar det om ingenting annat än att vara en kopia. Vilket tycks i mina ögon otroligt underligt då det var många, många, många år sedan en första person skaffade en LV, gjorde ett ingrepp eller skaffade körkort.

Anledningen till rubriken är för att det är bara i "Stockholmsbloggarna" som jag har läst om detta. Det finns säkerligen på fler ställen, även här.

Hur skulle det inte se ut om det skulle finnas lika många olika sorters plagg som det finns människor i Sverige, bara för att ingen ska behöva ha en likadan tröja. Tänk om personen fick reda på att, oj! Någon i Gbg köpte en sådan tröja som jag har före mig! Vilken skandal, vem är då en copycat?

Alla kan nog ärligt säga, att de tittar på hur människor klär sig, finner inspiration och vill köpa ett likadant plagg fast göra det till sin stil. Gå ut på stan och öppna ögonen, då märker du att "din" stil, är likadan som femtioelva stycken andras.

Det sorgligaste är, att du kanske är så omedveten om vad som händer utanför din lilla bubbla, så du märker inte vad som händer i resten av världen. Det kallas att vara egotrippad.

Om jag ser att en person jag inte umgås med, har en likadan tröja som jag har. Då antar jag att det är en omtyckt sort. Jag menar, den var ju snygg nog för att klä mig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0